Husker du... Da Danmark lavede et fantastisk comeback mod Belgien?

Pundit elsker EM. Derfor præsenterer vi nogle af de øjeblikke, vi husker allerbedst fra de tidligere slutrunder. Denne gang kigger vi tilbage på EM i 1984, hvor Danmark også var presset til sejr over Belgien.

Det bliver en svær kamp for det danske landshold, når vi om et par timer træder ind i nationalarenaen. Først og fremmest spilles kampen med mørke skyer hængende over sig på grund af den forfærdelige hændelse i åbningskampen mod Finland. 

Man kan dog langsomt ane solen igennem skyerne. Det er begyndt at dufte af fodbold igen i det yndige land, og de rød-hvide drenge er presset til sejr. Men foran står et vaskeægte verdensklasse-mandskab, der må regnes for favoritter.

Statistikken mod Belgien er faktisk helt lige. 15 gange har de to landshold mødt hinanden med seks sejre til hver. Så selvfølgelig har Danmark chancen og hos Pundit kipper vi med klaphatten for succes senere. Men inden vi når så langt, vil vi lige sende vores læsere tilbage i tiden.

Kampen i aften giver nemlig mindelser om den berømte kamp fra EM i 1984. Danmark var kommet dårligt fra start i gruppespillet med nederlaget til Frankrig på 0-1 - en kamp, hvor Allan Simonsen også pådrog sig en næsten karriereødelæggende skade.

Sejren på 5-0 over Jugoslavien tog ikke vigtigheden fra kampen mod Belgien, der var en vind eller forsvind kamp. Flere af de danske spillere spillede til dagligt sammen med belgierne, og det tilføjede også ekstra nerve til kampen.

Der er ikke så mange holdkammerater at finde på de to hold i dag, men Lukaku kommer helt sikkert til at spille en hovedrolle i aftenens kamp, da han er holdkammerat med Christian Eriksen til dagligt, mens Thomas Delaney jo også kender Axel Witsel indgående fra Dortmund. 

Det startede katastrofalt for Danmark i 1984, og efter 39 minutter stod der 2-0 til Belgien - de mørke skyer trak sig ind over det danske landshold, der simpelthen blev fysisk udspillet af de aggressive belgiere ført an af verdensstjernen Enzo Scifo.

Der skulle en genialitet fra Preben Elkjær til for at få os tilbage i kampen - det skete lige inden pausen, da han med et hurtigt træk fik tilkæmpet sig et straffespark som Arnesen sikkert scorede på.

Indskiftningen af Kenneth Brylle var også en genialitet - efter en time steg han til vejrs på et indlæg fra Arnesen, og så var der udlignet! Til sidst tog Preben Elkjær sagerne i egen hånd, og med en solotur afgjorde han sagerne for Danmark til 3-2 i et af de mere berømte øjeblikke i dansk landsholdsfodbold.

Både Arnesen, Brylle og Elkjær havde gjort sig i belgisk fodbold, ligesom flere af de andre landsholdsspillere og sejrens sødme smager altid bedre, når man slår venner på grønsværen.

Det var genialiteter fra Preben Elkjær, der skabte miraklet i 1984. Det bliver spændende at se, om der kan hives lignende genialiteter op, når det går løs i Parken i aften. 

 

Leave a comment