Interview med skaberne af Pundit: Vinderen af Danske Spils Premier League Fantasy & Championship Manager

Hvordan finder man på at lave et brætspil? De to skabere af fodboldbrætspillet Pundit har her stillet hinanden i stævne og giver svar på spørgsmål om, hvordan Pundit blev til.

Hvordan fik I idéen til Pundit?

Jonas: Sajeev og jeg kender jo hinanden fra Generalkonsulatet i New York, hvor vi arbejdede sammen en overgang. Her brugte vi meget tid på at snakke fodbold og på at udfordre hinanden i quiz-spørgsmål. For eksempel stillede Sajeev mig engang opgaven at nævne, hvilke spillere, der har scoret for mindst seks forskellige Premier League-klubber.

Sajeev: Ja, den skulle du bruge lidt tid på! Men Jonas endte faktisk med at gætte alle spillerne til sidst - men det krævede lige et par ekstra gæt.

Jonas: På et eller andet tidspunkt udbrød vi til hinanden: hvorfor er det her ikke et spil egentlig? Og derfra gik det slag i slag. Det var tilbage i 2018.

Hvordan udviklede I så reglerne?

Sajeev: Vi startede med at lave de allerførste regler på en stor opslagstavle hjemme hos Jonas. Dem testede vi på en togtur tilbage til New York, og det var en af de sjoveste aftener, vi længe havde haft. På trods af et meget simpelt regelsæt og en spilleplade, der blot var et A3-papir, kunne vi med det samme mærke, at de her spørgsmål kunne et eller andet.

Jonas: Vi var rigtig mange idéer igennem for at finde frem til det rigtige format, og det var stadig sådan, at vi arbejdede meget på at forbedre reglerne til denne version af spillet. Det er en videnskab at lave brætspilsregler.

Er I selv fodboldnørder?

Jonas: Jeg tror simpelthen ikke det havde været muligt at lave 1000 spørgsmål, hvis vi ikke var fodboldnørder på et absurd niveau. Og ja, jeg er i hvert fald kæmpe fodboldnørd - jeg er simpelthen blevet bidt af en gal fodboldpassion fra en meget tidlig alder, og jeg har spillet Championship Manager (Football Manager, red.) siden 90'erne og Tonton Zola Mokouko var en stjerne. Jeg kan huske vilkårlige fodboldspillere fra Newcastle i 1990'erne, men ikke nødvendigvis fortælle dig, hvordan jeg kan huske dem!

Sajeev: Ja, jeg blev også grebet af fodbolden meget tidligt. Jeg tror faktisk den allerførste rigtige bog jeg fik var en årskavalkade om dansk fodbold i 1992. Den tror jeg, jeg har bladet igennem mindst 100 gange. Siden da voksede interessen bare år for år, og min fodboldviden toppede nok i slutningen af 00'erne, hvor det lykkedes mig at vinde Danske Spils Premier League Manager.

Jonas: Wow, vildt, Sajeev! Jeg kan også huske den store mappe med Merlin-fodboldkort, jeg samlede fra barnsben af. Det er en stor smerte for mig, at jeg ikke kan finde den mappe i dag!

Er I fans af fodboldhold?

Jonas: Jeg er fra Odense og der findes ikke noget smukkere syn end Striberne. Jeg er stribet i blodet, og det har jeg fra min far. Til gengæld har min far flere gange fortrudt, at han ikke fik opdraget mig som Liverpool-tilhænger - som barn af 1990'erne fik jeg GOAL-blade med Solskjær på forsiden og lige siden da, har jeg være fan af Manchester United.

Sajeev: Jeg er fra Ikast og kom en del på Ikast Stadion, da jeg var barn. Efter sammenslutningen med Herning Fremad, og det hele flyttede til Herning mistede jeg dog lidt af interessen. Det har nok også noget at gøre med, at jeg ca. på samme tid begyndte at blive rigtig glad for Arsenal, som har været min store fodboldpassion i mere end 20 år.

Hvilken af de 10 kategorier er jeres favorit?

Jonas: Premier League i 90'erne er min store favorit sammen med den italienske kategori. Når jeg skulle læse dem igennem, fik jeg simpelthen gåsehud over de spillere, vi har inkluderet i den kategori. Der er så mange fede navne med der!

Sajeev: Jeg synes jo, at alle kategorierne hver især kan noget helt særligt og de har alle masser af nostalgiske fodboldminder. Mine to favoritter er dog nok VM/EM og Engelsk i fodbold i 00'erne, og det er nok sidstnævnte, der får førstepladsen hos mig, selvom det er meget tæt!

 

  

Leave a comment