Hvilke kategorier følger med?

Herunder kan du læse nærmere om de kategorier, der følger med fodboldbrætspillet Pundit. Kategorierne spænder over dansk fodbold til VM, over tysk til italiensk fodbold - og så er der masser af klassisk, engelsk fodbold at udforske.

De 10 kategorier er som følger:

Dansk klubfodbold

Landsholdet

England i 90'erne

England i 00'erne

England i 10'erne

Spanien

Italien 

Tyskland

Mesterholdenes turnering

VM/EM

 

Dansk klubfodbold 

Fra Brøndbys dominans i 90’erne til de mange mesterskaber i Parken og Midtjyllands udfordrende ulve - Superligaen er alle Pundits favoritliga. Der har været mange fantastiske, finurlige og legendariske spillere igennem den bedste, danske fodboldrække, men hvor mange af dem kan du huske?  

Denne kategori skulle gerne vække minder for alle med en forkærlighed for Danmarks nationalliga. Det handler om at huske de øjeblikke, man var på stadion at se med sine egne øjne eller fra sofaen derhjemme; fra topscorerne i 90’erne, det overraskende mesterskab til Herfølge i 2000, til pokalfinalerne i starten af 00’erne og frem til stjernerne i ligaen i dag. 


Landsholdet 

Vi er røde, vi er hvide. Halli, halli, hallo, vi vinder i Mexico. Vi sejler op ad åen, vi sejler nedad igen. Landsholdet har leveret mindeværdige øjeblikke og opsigtsvækkende nedture, men hvem var egentlig profilerne på 1986-holdet? Og da vi blev europamestre seks år senere i 1992? Hvem spillede hovedrollerne, da vi sensationelt vandt King Fahd Cup i 1995? Og hvem var på holdet, da vi blev sendt ud af EM i 1996 og VM i 2002? 

I denne kategori handler det om at genkalde sig landsholdets storhedstider og deres kriseperioder. Det handler også om at huske de største legender gennem tiderne fra de mere hjulbenede af slagsen i starten af det 20. århundrede til de mindre heldige, der scorede selvmål mod Holland i 2010. 

 

England i 90’erne 

Dong! Lyden af Tommy Troelsen og de tidlige dage i Premier League. Dengang man kunne risikere at få udsynet blokeret af en pæl midt i kameravinklen. Fra Fergies Fledglings til ‘Le Professeurs’ Arsenal. Fra Kevin Keegans “we would love to beat them! over Blackburns utænkelige triumf og den legendariske Mitre-bold. 

Denne kategori er fodboldnostalgi i sin reneste form. Især de ældste deltagere, vil finde glæden ved at mindes de topscorere, man havde glemt alt om, de hårde hunde, der aldrig ville kunne spille med i moderne fodbold og de mange andre legender fra Premier League i 90’erne. 

England i 00’erne 

Premier League i 00’erne var spækket med uforglemmelige højdepunkter. Dette var årtiet hvor Arsenals ”Invincibles” gjorde det umulige og gik ubesejret gennem en hel Premier League-sæson. Hvem skulle have troet, at det den dag i dag stadig ville være deres sidst vundne mesterskab? Måske Jose Mourinho, som straks fik overtaget på Arsene Wenger og med sin kyniske stil sikrede Chelsea deres første ligatitel i 50 år.  

Det var dog ikke kun uden for banen, at ligaen var spækket med profiler. 00’erne var tiden med Englands gyldne generation. Det var dengang, hvor flertallet af de største stjerner i Premier League stadig var britiske, og dengang United stadig var det bedste hold i Manchester. 

England i 10’erne 

Moderne, engelsk fodbold er hadet og elsket. 2010’ernes Premier League blev hadet for pengene, de sociale mediers indtog og til tider for den moderne teknologi, der pludselig fik stor indflydelse på kampene. Men 2010’ernes fodbold blev også elsket for sit dramasine nye innovative spillestile og sine unge stjerner.   

Denne kategori dækker alt fra Manchester Citys indtog i toppen af engelsk fodbold til Leicesters chokerende mesterskab. Men det handler også om at huske de store øjeblikke fra det netop overståede årti i engelsk fodbold: Når stjerner glider og mesterskaber glipper, de store klubbers fald fra tinderne og Liverpools opblomstring. 

Klopp comeback Liverpool Norwich

Spanien 

La Liga har altid været for fodboldnyderne. For dem som kan værdsætte de tekniske detaljer og den sydeuropæiske arrogance. Gennem historien har ligaen været hjemsted for de største boldekvilibrister fra både Europa og Sydamerika.  

Fra 90’ernes Dream Team i Barcelona til 00’ernes Galácticos i Real Madrid, har La Liga altid formået at tiltrække fodboldens allerstørste stjerner. Men det handler ikke kun om de to store i denne kategori. Husker du for eksempel Atléticos fantastiske double-vindere fra 1996? Eller de legendariske Deportivo La Coruña- og Valencia-mandskaber fra tiden omkring årtusindeskiftet?  

Spansk fodbold, Raul, Guardiola, Real Madrid, Barcelona

Italien 

Der var en tid, hvor italiensk fodbold var den altdominerende i Europa. 80’ernes Milan, 90’ernes Juventus og Milan-klubbernes Champions League-finaler i 00’erne. Italiensk fodbold har altid bugnet af talent og stjerner; fra de italienske forsvarseksperter i catenaccio-systemet, de snu målræve på kanten af offside og de udenlandske profiler med flair og stil. 

Der er ikke mange spillere i denne kategori, der ikke vil vække genklang hos fodboldpublikummet, og hvis man er en ægte Pundit er denne kategori en nødvendighed. 

Parma 1998/99 Glory days

Tyskland 

Fodbold er et simpelt spil. 22 spillere jagter en bold, og til sidst vinder tyskerne, sådan lyder et berømt citat fra Gary Lineker. Og denne kategori skulle gerne vidne om, at der er sandhed i dette udsagn. Der er nemlig så mange legendariske Bundesliga-spillere, at de 100 udvalgte her slet ikke er tilstrækkeligt. 

Denne kategori hylder de mange profiler, der har spillet og spiller i Bundesligaen. Og det er faktisk ikke kun Dortmund og Bayern München, der har leveret fodboldspillere i verdensklasse. 

Die Magisches Dreieck - Stuttgart, Bobic, Balakov, Elber

Mesterholdenes turnering 

‘Die Meister, Die Besten, Les grandes équipes, The Champions!’ Ingen er i tvivl, når hymnen kommer på. Champions League leverer sæson efter sæson gåsehudsoplevelser i stor stil. Der behøves næsten ikke at siges mere. 

Vi kan alle huske de store øjeblikke i turneringen; Uniteds overtidsmirakel i 1999 mod Bayern München, Liverpools comeback mod Milan i 2005 og Barcelona og Real Madrids mange titler. Men hvem spillede egentlig venstre back for Liverpool i finalen i 2005? Og hvem scorede, da Real Madrid slog Juventus i finalen i 1998? 

Mesterholdenes Turnering, 1995 Ajax

VM/EM 

Sommer rimer på sol og fodboldslutrunder. Det er fire uger med nationalfølelsen i højsædet og drama i særklasse. Det er her fodboldhistoriens mest ikoniske øjeblikke finder sted, og kun her spillere kan blive udødeliggjorte i deres hjemland.  

De store slutrunder skaber både nationalhelte og skurke. I denne kategori kommer vi rundt om begge dele. De historiske vindere og taberne, du aldrig glemmer. Fra et tragisk colombiansk selvmål i 1994 til en kontroversiel angribers redning med hånden ved VM i Sydafrika. I denne kategori finder du 100 spillere, som for evigt har skrevet sig ind i den helt store fodboldhistorie.